Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/738
Назва: Досвід впровадження результатів науково-дослідної роботи інституту гігієни та екології в курс викладання дисципліни «гігієна та екологія»
Автори: Антоненко, А. М.
Вавріневич, О. П.
Омельчук, С. Т.
Бардов, В. Г.
Ключові слова: навчання
впровадження
ризик
гігієна та екологія
Дата публікації: 2019
Серія/номер: Медична освіта;2019. – № 2 (82).– С. 51–54.
Короткий огляд (реферат): Резюме. В медичній науці в останні роки набули значного розвитку гігієнічні методи, що пов’язані із оцінкою ризику впливу факторів навколишнього середовища на здоров’я людини. Саме тому, майбутнім медикам важливо володіти різноманітними методиками оцінки ризику для здоров’я людини. Метою роботи було – поділитися досвідом впровадження результатів науково-дослідної роботи Інституту гігієни та екології в курс викладання дисципліни «Гігієна та екологія» на базі гігієнічних кафедр НМУ імені О.О. Богомольця. Матеріали і методи. В роботі використано методи аналізу, синтезу та систематизації інформації, статистичний методи. Результати. На практичних заняття з теми «Гігієнічна оцінка потенційного ризику впливу факторів навколишнього середовища на організм людини та здоров’я населення» студенти мають можливість ознайомитись з розробленою нами методикою інтегральної оцінки потенційної небезпеки впливу пестицидів на організм людини при вживанні контамінованої води. Вони вирішують ситуаційні задачі з оцінки та прогнозування ризику шкідливого впливу на організм людини при вживанні контамінованої пестицидами води, дають рекомендації з профілактики такого впливу. Висновок. Таким чином, нами розроблено та впроваджено в курс викладання дисципліни «Гігієна та екологія» методику інтегральної оцінки ризику для здоров’я людини при вживанні контамінованої пестицидами води. Ознайомлення майбутніх лікарів із сучасними підходами до оцінки шкідливих і небезпечних факторів навколишнього середовища є важливою частиною їх навчання, що виводить його на європейський рівень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/738
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри гігієни та екології №1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
38.pdf114,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.