Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4373
Назва: Клінічна характеристика, профілактика та лікування карієсу зубів у дітей з дитячим церебральним паралічем
Автори: Приймак, Х. В.
Ключові слова: дитячий церебральний параліч, діти, карієс зубів, гігієна порожнини рота, стоматологічна профілактика, ротова рідина.
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Дисертаційна робота присвячена актуальній проблемі – клінічній характеристиці, профілактиці та лікуванню карієсу зубів у дітей з дитячим церебральним паралічем (ДЦП). Проведений аналіз літератури свідчить про незадовільний стоматологічний статус у дітей з органічним ураженням нервової системи, що визначає нових підходів до діагностики, лікування та профілактики залежно від важкості основного захворювання. Висока потреба в лікуванні стоматологічної патології вимагає посилених і цілеспрямованих профілактичних та відновлювальних стоматологічних процедур для означеного контингенту дітей, навчання лікарів-стоматологів та персоналу, а також створення спеціалізованих закладів стоматологічної допомоги, оскільки жування, ковтання та повне очищення порожнини рота – надзвичайно складне завдання для дітей з вираженими ментальними та моторними порушеннями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4373
Розташовується у зібраннях:Дисертації 2021 року

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Приймак Х. В..pdf4,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.