Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4361
Назва: Спленоренальне шунтування в лікуванні допечін кової форми портальної гіпертензії у дітей
Автори: Жежера, Р. В.
Ключові слова: допечінкова форма портальної гіперетензії, пупочний ка тетер, портосистемне шунтування, спленоренальне шунтуваня, дистальний спленоренальний анастомоз, проксимальний спленоренальний анастомоз, спле норенальний анастомоз бік-в-бік, варикозно розширені вени, гіперспленізм, діти.
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Допечінкова форма портальної гіпертензії є однією з складних патологій у дітей, що призводить до тяжких шлунково-кишкових кровотеч. За період впро вадження хірургічного лікування портальної гіпертензії було запропоновано бі льше ста варіантів операцій, але на сьогодні не існує єдиного методу та підходу в лікуванні та попередженні кровотечі з варикозно розширених вен стравоходу та шлунку (ВРВСШ) у дітей. Загальновизнано, що мезопортальне шунтування (МПШ) є найбільш ефективним та радикальниме методом, але воно можливе лише у 25-35% пацієнтів з ДфПГ. Тому значну роль в хірургії ПГ відіграє порто системне шунтування (ПСШ), що довело свою ефективність за даними літера тури. Серед ПСШ найчастіше використовують спленоренальне шунтування (СРШ). Але і до сьогодення немає в літературі порівняння різних варіантів СРШ між собою за ефективністю профілактики кровотечі з ВРВСШ, нівелювання клі нічних проявів ПГ та впливу на швидкість портопечінкової перфузії (ППП). Іс нують роботи які порівнюють операції ПСШ з операціями роз’єднання або ендо скопічними методами зупинки та профілактики кровотечі з ВРВСШ. Не існує фундаметальних досліджень порівняння СРШ, а саме дистального спленорена льного шунтуваня, проксимального спленоренального шунтування та спленоре нального шунтування бік-в-бік по нівелюванню основних клінічних проявів ДфПГ та впливу на ППП. В роботі наведено варіант розв’язання актуального науково-практичного питання підвищення ефективності лікування ДфПГ у дітей на основі удоскона лення показів до СРШ та аналізу ефективності варіантів СРШ і порівняння їх між собою з метою визначення оптимального виду СРШ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4361
Розташовується у зібраннях:Дисертації 2020 року

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Жежера Р. В..pdf6,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.