Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4328
Назва: Профілактика порушень репродуктивного здоров’я та відновлення якості життя у жінок з субклінічним гіпотиреозом
Автори: Варченко, Л. М.
Ключові слова: алгоритм, гіперпролактинемія, коморбідність, левотироксин, репродуктивне здоров’я, стероїдні гормони, субклінічний гіпотиреоз, якість життя.
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Дана дисертаційна робота присвячена профілактиці порушень репродуктивного здоров’я (РЗ) у жінок, які виникають на тлі патології щитоподібної залози (ЩЗ), питома частка якої становить 46,7% серед усіх ендокринопатій. Особливої уваги заслуговує субклінічний гіпотиреоз (СГТ) який провокує розбалансування діяльності гіпоталамо- гіпофізарно- яєчникової системи з клінічними проявами порушень менструального циклу, органічних гінекологічних захворювань і проблемами з фертильністю. Крім того, розвиваються структурно- функціональні порушення у всіх, без вийнятку, органах і системах організму, що свідчить про коморбідність. На даний час своєчасна діагностика і лікування коморбідних станів в гінекології при СГТ нерідко значно утруднена у зв’язку із складністю визначення ведучої ланки в порушеннях РЗ. Не вироблена єдина тактика ведення таких хворих, неоднозначними є погляди на призначення замісної терапії препаратами левотироксину. Відсутні підходи до інтегральної оцінки здоров’я в умовах коморбідності і порушеннях РЗ, а також контролю ефективності проведення лікувально- профілактичних заходів. Недостатньо розроблені підходи щодо простого і доступного алгоритму дій гінеколога при порушенні РЗ у жінок репродуктивного віку з СГТ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4328
Розташовується у зібраннях:Дисертації 2020 року

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Варченко Л. М..pdf2,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.