Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4326
Назва: Ефективність мелатоніну в складі комплексної тера пії хворих на хронічну хворобу нирок v стадії
Автори: Петрова, А. С.
Ключові слова: мелатонінутворювальна функція епіфізу, хронічна хвороба нирок, гемодіаліз, анитгіпертензивна терапія, якість життя, порушення сну.
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У дисертаційній роботі запропоновано удосконалення терапії хворих на хро нічну хворобу нирок (ХХН) V стадії, що лікуються гемодіалізом (ГД) шляхом засто сування препарату мелатоніну на підставі дослідження мелатонінутворювальної фу нкції епіфіза (МФЕ) та її зв’язку з віком, статтю, «стажем» діалізної терапії, клініко анамнестичними та лабораторними показниками, параметрами добового монітору вання артеріального тиску (ДМАТ), якістю життя, виразністю порушень сну. Актуальність поставленої мети зумовлена, з одного боку, щорічним невпин ним зростанням кількості хворих на ХХН, що потребують лікування нирково замісною терапією (НЗТ), з іншого боку, збільшенням серцево-судинних ускладнень і смертності. Розвиток та прогресування ХХН асоціюється з несприятливими зміна ми у всіх сферах життя пацієнтів та, як наслідок, призводять до значних медико соціальних витрат. Завдяки залученню більш досконалих технологій НЗТ вдається подовжити тривалість життя хворих з термінальною стадією ниркової недостатнос ті. Разом з тим, залишається недостатньо висвітленими питання щодо підвищення ефективності антигіпертензивної терапії, корекції порушень пуринового та ліпідно го обміну, покращення якості життя та сну у цієї, особливо тяжкої, когорти хворих, що є актуальним завданням сучасної медицини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4326
Розташовується у зібраннях:Дисертації 2020 року

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петрова А. С..pdf3,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.