Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2609
Назва: Ґендерний підхід у формуванні здорового способу життя молоді
Автори: Городнова, Н. М.
Дата публікації: 2011
Видавництво: Тернопіль, 2011
Бібліографічний опис: «Ґендерна освіта – ресурс розвитку паритетної демократії»: Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції 27–29 квітня 2011 р.
Короткий огляд (реферат): Проблема формування, збереження, зміцнення та відтворення здоров’я лю дини належить до споконвічних і глобальних проблем. Міркування про здоров’я знаходимо у творах таких всесвітньо відомих філософів, як Платон та Арістотель, Гіппократ та Ібн Сена (Авіценна). Значення здоров’я підкреслювали в свій час К. Сен-Сімон, Ш. Фур’є, Р. Оуен та ін. Сучасні дослідження проблеми формування здорового способу життя дають можливість зробити висновок про багатоплановість підходів у розв’язанні цієї проблеми. Так, філософський і соціальний аспект формування здорового способу життя дітей і молоді відображено у працях А. Бойко, В. Крюкова, О. Сахно, Л. Сущенко; медико біологічний аспект розроблено у дослідженнях м. Амосова, Г. Апанасенко, Н. Борисенко, А. Мартиненко. Психолого-педагогічний аспект формування здорового способу життя школярів розглядали Н. Бібік, О. Ващенко, О. Дубогай, В. Оржихівська, О. Савченко та ін. Проблема психічного здоров’я знайшла втілення у дослідженнях І. Беха, С. Максименко та ін. Проблемами здоров’я студентської молоді присвячуються праці В. Войтенко, О. Волошина, Д. Давиденко та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2609
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри загальної і медичної психології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ґендерний підхід.pdf71,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.