Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2482
Назва: Ампутації кінцівок в наслідок сучасних бойових дій, клініко - анатомічний аспект
Автори: Гур'єв, С. О.
Лисун, Д. М.
Кушнір, В. А.
Кураченко, І. П.
Ключові слова: Ампутація кінцівок, білатеральні пошкодження антитерористична операція, клініко-ана- томічна характеристики.
Дата публікації: 2018
Видавництво: НМУ імені О.О.Богомольця, ТОВ "Видавництво "КІМ"
Короткий огляд (реферат): Резюме. Актуальність. У статті проведено аналіз клініко-анатомічного аспекту ампутацій кінцівок у постраждалих внаслідок антитерористичної операції на сході України. Аналіз даних проводився відповідно до вимог та критеріїв доказової медицини за допомогою комп’ютерних технологій. Обсяг та характер досліджень дозволяє стверджувати, що дослідження має когортний характер з рівнем доказовості ІІЬ Oxford. Мета дослідження. Визначити обсяг та потребу в ампутаціях при сучасних бойових пошкоджен¬нях кінцівок. На підставі ризик орієнтованого підходу. Матеріали та методи. Для виконання завдання даного дослідження нами було проведено науковий аналіз 1072 постраждалих, внаслідок бойових пошкод¬жень кінцівок різного Генезу методом випадкових чисел та методологією беззворотньої рандомізацїї. Ре¬зультати. Встановлено, що частіше пошкоджується нижня кінцівка 62,22%, верхня - 37,78% коефіцієнт співвідношення складає 1,6. В структурі ампутацій на першому ранговому місці знаходяться стегно та гомілка - по 29,31%:, на другому стопа - 15,52%, на третьому - кисть - 13.79%. на четвертому передплі¬ччя - 8,62% та плече - 3,45. Білатеральні пошкодження нижніх кінцівок складають 65,22%:, а пошкодження верхніх кінцівок 34,78%. Висновки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2482
Розташовується у зібраннях:2018 УНММЖ №3-4

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8 Ампутації кінцівок в наслідок сучасних.pdf2,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.