Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1983
Назва: Криміналістичне та судово-медичне забезпечення досудового розслідування у випадках імітації аутоеротичної смерті
Автори: Федорова, О. А.
Ключові слова: аутоеротична смерть, імітація, судово-медична експертиза
Дата публікації: 20-кві-2017
Видавництво: Матеріали круглого столу (20 квітня 2017): «Сучасний стан криміналістичного забезпечення досудового розслідування»: НАВС, ННІПФЕКП.
Короткий огляд (реферат): В тих випадках, коли виникає підозра на настання у особи аутоеротичної смерті, особливої ролі в досудовому розслідуванні набуває саме огляд місця виявлення трупа (ОМП). Аутоеротична смерть - це летальний вихід, який виник у людини внаслідок небезпечної сексуальної діяльності наодинці. Випадки справжньої аутоеротичної смерті на території СНД є рідкісними, тому судово-медичними експертами такий діагноз практично не виставляється. Проте, світова статистика фіксує по кілька таких випадків на 1 млн населення щорічно, і з кожним роком ця цифра поступово зростає. Іноді в експертній практиці зустрічаються і випадки імітації вбивств аутоасфіксофілією. Тому, припустимі ознаки аутоеротичної смерті обов’язково слід оцінювати в комплексі з іншими матеріалами кримінальної справи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1983
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.