Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1967
Назва: Порівняльний аналіз існуючих кристалографічних методів встановлення онкомаркерів в екстрактах біорідин людини / Priority directions of science development.
Автори: Федорова, О. А.
Ключові слова: тезиграфія слини онкохворих
Дата публікації: 2020
Видавництво: Priority directions of science development. Abstracts of the 4th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua”. Lviv, Ukraine.
Короткий огляд (реферат): У повсякденній практиці судово-медичним експертам та патологоанатомам й іншим лікарям доволі часто доводиться мати справу з онкохворими. Через це, діагностика злоякісних новоутворень (ЗН) є однією з найважливіших ланок взаємодії лікарів з пацієнтом.Отже, з проведеного аналізу існуючих робіт в галузі біокристаломіки з пошуку онкомаркерів, стає вочевидь, що на даний час існує велика кількість подібних робіт, в яких застосовуються переважно кристалоскопічний метод та тезиграфічний. Однак, наразі серед них не існує єдиного уніфікованого методу встановлення наявності онкомаркерів, в загальновживаних методиках використовуються різні біооб’єкти. Загалом, дослідники найчастіше використовують такі біорідини організму, як сироватка крові, ліквор, слина, слізна рідина, піт, сеча та субстрат пухлин або екстракт з вражених внутрішніх органів, але всі вони вимагають значного терміну виконання (7-24 години).З проведеного аналізу існуючих робіт в галузі біокристаломіки з встановлення онкомаркерів, випливає необхідність пошуку більш ефективної, швидкої та легкої у виконанні методики кристалографічної діагностики біорідини, яка б краще підходила до мети дослідження – пошуку візуальних діагностичних показників злоякісних новоутворень в організмі людини. При можливості уникнення додаткового інструментального втручання в організм хворого на ЗН, краще використовувати неінвазивні методи діагностики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1967
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.