Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7369
Назва: Основні механізми впливу мікрофлори кишечника на імунну систему та їхнє значення в клінічній практиці
Автори: Марушко, Ю. В.
Гищак, Т. В.
Чабанович, О. В.
Ключові слова: пробіотики
імунна система
Lactobacillus Acidophilus NCFM
Bifidobacterium Lactis BL-04
Дата публікації: 2021
Видавництво: Сімейна медицина
Бібліографічний опис: Marushko, Y., Hyshchak, T., & Chabanovich, O. (2021). Основні механізми впливу мікрофлори кишечника на імунну систему та їхнє значення в клінічній практиці. Family medicine, (4), 19-27.
Серія/номер: Сімейна медицина;№4 (96)
Короткий огляд (реферат): Мікрофлора кишечника захищає людину від колонізації патогенними мікроорганізмами та пригнічує їхній ріст. Ві домо, що одна з функцій нормальної флори – активація не тільки місцевого імунітету кишечника, але й імунної системи всього організму. Сьогодні у медичній практиці широко застосовують пробіотичні препарати з імуномодулюючою дією, що містять Lactobacillus Acidophilus NCFMTM, Bifidobacterium Lactis BL-04, які підтримують місцевий і загальний імунітет. Результати досліджень свідчать, що пробіотики на сьогодні є ефективними в лікуванні багатьох патологічних станів як у дітей, так і у дорослих завдяки їхньому різноманітному позитивному впливу на здоров’я, зокрема і завдяки імуномодулюючій дії. Застосування пробіотиків у комплексній терапії дозволяє швидше досягти стійкої нормалі зації складу кишкової мікрофлори та усунути патологічні прояви захворювання. Принципове значення пробіотиків полягає у тому, що вони дають змогу лікувати порушення мікроекології кишечника, зумовлені як довкіллям, так і оральною антимікробною терапією. Підтверджено, що кілька пробіотиків скорочують тривалість бактеріальних або вірусних респіраторних інфекцій та спрощують їхній перебіг. Вплив пробіотиків на імунну систему є багатогранним і перспективним щодо корекції вироблення цитокінів, що осо бливо актуально в умовах пандемії SARS-CoV2.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7369
ISSN: 2307-5112
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
249409-Article Text-576614-1-10-20220113.pdf1,61 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.