Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7266
Назва: Гігієнічне обґрунтування вдосконалення критеріїв відбору для проведення моніторингу хімічних речовин, що можуть впливати на функціонування щитоподібної залози (на прикладі пестицидів)
Автори: Антоненко, А. М.
Вавріневич, О. П.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Izdevnieciba “Baltija Publishing”
Серія/номер: Collective monograph. Riga: Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2020, 344 p.;
Короткий огляд (реферат): Моделі моніторингу довкілля, які існують на сьогодні, не містять специфічні критерії відбору хімічних сполук, що можуть впливати на функціонування щитоподібної залози. Однак це питання є надзвичайно актуальним для багатьох країн світу. Тому було обґрунтовано специфічні токсикологічні критерії (вплив на щитоподібну залозу й рівень тирозинемії), додаткові критерії оцінювання небезпечності для навколишнього середовища (індекс потенційного вимивання в ґрунтові й поверхневі води та скринінг максимальної концентрації пестицидів в ґрунтових водах) й організму людини (інтегральний показник небезпечності в разі вживання контамінованої води й інтегральний показник небезпечності за вживання контамінованих харчових продуктів). Запропоновано бальну оцінку критеріїв вибору сполук-тиреотоксикантів для моніторингу. Методику апробовано на найбільш широко використовуваних фунгіцидах і встановлено, що моніторинг фунгіцидів класу тріазолів (дифеноконазолу, пенконазолу), стробілуринів, дитіокарбаматів, анілідів і анілінопіримідинів проводити бажано, тріазолу тебуконазолу – обов’язково.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7266
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf11,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.