Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7005
Назва: Особливості перебігу SARS-COV-2 інфекції у системі «Мати-Плід-Новонароджений»: огляд літератури
Автори: Знаменська, Т. К.
Воробйова, О. В.
Мельник, О. О.
Марушко, Ю. В.
Самойленко, І. Г.
Ключові слова: коронавірусна інфекція
SARS-CoV-2
система «мати-плід-новонароджений»
новонароджені
клінічний перебіг
ускладнення
Дата публікації: 2022
Видавництво: НЕОНАТОЛОГІЯ, ХІРУРГІЯ ТА ПЕРИНАТАЛЬНА МЕДИЦИНА
Бібліографічний опис: Знаменська, Т., Воробйова, О., Мельник, О., Марушко, Ю., & Самойленко, І. (2022). ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ SARS-COV-2 ІНФЕКЦІЇ У СИСТЕМІ «МАТИ-ПЛІД-НОВОНАРОДЖЕНИЙ»: ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ. Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина, 12(1 (43)), 50-54.
Серія/номер: НЕОНАТОЛОГІЯ, ХІРУРГІЯ ТА ПЕРИНАТАЛЬНА МЕДИЦИНА;Т.12 №1 (43)
Короткий огляд (реферат): Резюме. Вірусна пандемія, що розпочалася з Уханя (провінція Хубей, КНР) у 2019 році, призвела до іден тифікації нового виду бета-коронавірусу, здатного заражати людей, 2019-nCoV, пізніше названого SARS CoV-2. На даний момент відомо п'ять штамів із високим ризиком зараження. SARS-CoV-2 викликає клінічний синдром, названий COVID-19 з низкою симптомів від легкої інфекції верхніх дихальних шляхів до тяжкої пнев монії з гострим респіраторним дистрес-синдромом та, навіть, летальним кінцем. До інфекції схильні люди усіх вікових груп, новонароджені не є винятком. Ураження даної групи пацієнтів представляє особливо важ ливий інтерес серед лікарів різних спеціальностей, зокрема неонатологів. У статті проаналізовано останні дані зарубіжної та вітчизняної літератури щодо ризиків інфікування, особливості перебігу інфекції у систе мі «мати-плід-новонароджений», неонатального періоду в дітей, а також ускладнення інфекції COVID-19 у новонароджених.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7005
ISSN: 2226-1230
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельник.pdf663,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.