Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7000
Назва: Особливості методики проведення, діагностична цінність та світові рекомендації з оцінки толерантності до фізичного навантаження у дітей (огляд літератури, власні дослідження)
Автори: Марушко, Ю. В.
Дмитришин, О. А.
Гищак, Т. В.
Іовіца, Т. В.
Бовкун, О. А.
Ключові слова: толерантність до фізичного навантаження
проби з фізичним навантаженням
проба Руф’є
велоергометрія
максимальне споживання кисню (VO2 max)
міокардіальні резерви
індекс Руф’є
діти
Дата публікації: 2022
Видавництво: Здоров’я дитини
Бібліографічний опис: Child`s Health. 2022;17(8):401-410 doi: 10.22141/2224-0551.17.8.2022.1547
Серія/номер: Здоров’я дитини;Vol. 17, № 8,
Короткий огляд (реферат): Резюме.  Оцінка толерантності до фізичного навантаження є одним із методів клінічної діагностики стану здоров’я людини, що дає можливість визначити та комплексно проаналізувати ступінь фізичної тренованості пацієнта, його здатність переносити фізичне навантаження, адаптаційні можливості організму. Рівень то лерантності до фізичного навантаження відіграє велику роль в оцінці стану здоров’я та якості життя дітей і підлітків, оскільки залежить від цілого комплексу чинників, а саме: функціональних властивостей серцево судинної, дихальної, кістково-м’язової системи та рівня фізичної підготовки. Для оцінки толерантності до фізичного навантаження використовуються проби з дозованим фізичним навантаженням. Діагностична цін ність методик оцінки толерантності до фізичного навантаження полягає у можливості постійного моніто рингу частоти серцевих скорочень, артеріального тиску, запису електрокардіограми, фіксації рівня насичення крові киснем, визначення пікового або максимального споживання кисню (VO2 max) прямим і непрямим мето дом під час виконання проби. Інтерпретація отриманих результатів створює значні можливості діагностич ного пошуку для лікаря-педіатра. Мета роботи — узагальнити дані літератури щодо особливостей методик виконання проб з дозованим фізичним навантаженням, їх діагностичної цінності та світових рекомендацій для оцінки толерантності до фізичного навантаження у дітей; оцінка результатів власних досліджень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/7000
ISSN: 2307-1168
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття 2.pdf532,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.