Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4495
Назва: Толерантність до фізичного навантаження та її зміни у дітей, які перенесли COVID-19 (огляд літератури, власні дані)
Автори: Гищак, Т. В.
Марушко, Ю. В.
Дмитришин, О. А.
Дмитришин, Б. Я.
Костинська, Н. Г.
Ключові слова: пост-COVID-19
толерантність до фізичного навантаження
велоергометрія
максимальне VO2
якість життя
діти
Дата публікації: 2022
Видавництво: Сучасна педіатрія. Україна
Бібліографічний опис: Hyshchak, T. V., Marushko, Y. V., Dmytryshyn, O. A., Kostynska, N. G., & Dmytryshyn, B. Y. (2022). Толерантність до фізичного навантаження та її зміни у дітей, які перенесли COVID-19 (огляд літератури, власні дані). Modern Pediatrics. Ukraine, (5 (125)), 108-116.
Серія/номер: ;№5 (125)
Короткий огляд (реферат): Мета - узагальнити дані літератури та власний досвід щодо перебігу COVID-19 у дітей; визначити зміни толерантності до фізичного навантаження в дітей, які перенесли COVID-19. У зв’язку з пандемією COVID-19 усе частіше порушується питання довгострокових і віддалених наслідків перенесеного COVID-19. Актуальною є і проблема змін функціонального стану організму, здоров’я та підвищення якості життя дітей, які перехворіли на COVID-19. Для аналізу цих параметрів доцільно застосовувати оцінку толерантності до фізичного навантаження. Толерантність до фізичного навантаження є сумарним показником фізіологічних можливостей організму, що дає змогу оцінити процеси споживання кисню міокардом і міокардіальні резерви, які мають значення в загальній адаптації організму. «Золотим стандартом» оцінки толерантності до фізичного навантаження є визначення максимального VO2 та інших показників, контроль за якими в динаміці дасть змогу розробити лікувально-реабілітаційні заходи, спрямовані на ліквідацію постковідних симптомів. Автори заявляють про відсутність конфлікту інтересів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4495
ISSN: 2663-7553
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf136,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.