Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4399
Назва: Мамографічний скринінг раку молочної залози у медичних працівників
Автори: Богомаз, В. М.
Єгорова, О. О.
Ковальова, А. В.
Ключові слова: рак молочної залози
мамографія
здоров’я медичних працівників
прихильність до онкологічного скринінгу
Дата публікації: 2022
Видавництво: ТОВ "МОРІОН"
Бібліографічний опис: Богомаз В.М., Єгорова О.О., Ковальова А.В. Мамографічний скринінг раку молочної залози у медичних працівників. Український медичний часопис. 2022. № 4. С. 96-99.
Короткий огляд (реферат): Мета: оцінка впровадження мамографічного скринінгу як етапу програми профілактики раку молочної залози серед працівниць великого закладу охорони здоров’я. Об’єкт і методи дослідження. Дослідження виконано у 2021 р. в м. Київ на базі багатопрофільного медичного центру. Мамографічні дослідження для 212 жінок виконані на системі цифрової мамографії з використанням 2D-мамографії, Computer-aided detection та томосинтезу. Опис зображень здійснювався незалежно двома радіологами. Проведена ретроспективна оцінка медичних висновків після мамографії та верифікації радіологічних знахідок. Зібрано та проаналізовано письмові анкети співробітниць. Результати. Встановлено частоту різних варіантів стану молочних залоз за системою BI-RADS. Знайдено значні відхилення своєчасності самостійного звернення на мамографію серед різних категорій персоналу. Висновки. За певних передумов скринінгова мамографія має високу прихильність серед працівниць закладу охорони здоров’я. Потрібна додаткова санітарно-просвітницька робота, зокрема серед середнього і молодшого медичного персоналу та немедичного персоналу, для своєчасного виконання скринінгу раку молочної залози.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4399
ISSN: 1562-1146 (print)
1680-3051 (online)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УМЧ_2022_4_96-99.pdf788,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.