Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4256
Назва: Навчальний процес: діалектика відповідальності і свободи
Автори: Линовицька, А.
Ключові слова: людина, освіта, учитель, учень, суб’єкт освіти, свідомість, розуміння, свобода, відповідальність.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Навчальний процес: діалектика відповідальності і свободи / А. Линовицька // Вісник Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Філософія. - 2017. - Вип. 48(1). - С. 90-99.
Короткий огляд (реферат): Навчальний процес розглядається як система суб’єкт-суб’єктних відносин, де кожен із учасників, досягаючи певного рівня свободи, разом з тим, усвідомлює свою місію, роль і відповідальність; автор підкреслює, що успіх в освіті можливий лише за умови усвідомлення кожним суб’єктом педагогічного процесу міри власної свободи та відповідальності; свобода і творчість учня і вчителя в навчальному процесі обумовлені рамками навчального плану; і все ж, як учитель, так і учень, намагаючись реалізувати власну індивідуальність і унікальність, реалізувати допитливість і креативність, нерідко виходять за його межі; усвідомлене співвідношення свободи і відповідальності якраз і відокремлює творчість від свавілля, забезпечує легітимність навчання. Ключові слова: людина, освіта, учитель, учень, суб’єкт освіти, свідомість, розуміння, свобода, відповідальність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4256
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VKhnpu_filos_2017_48(1)__13.pdf379,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.