Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4255
Назва: Ефективність лікування хронічного періодонтиту з використанням депофорезу
Автори: Батіг, В. М.
Іваніцька, О. В.
Борисенко, А. В.
Линовицька, О. В.
Ключові слова: хронічний періодонтит, депофорез за методом Кнаппвоста, результати лікування.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Ефективність лікування хронічного періодонтиту з використанням депофорезу / В. М. Батіг, О. В. Іваніцька, А. В. Борисенко, О. В. Линовицька // Буковинський медичний вісник. - 2017. - Т. 21, № 1. - С. 16-20.
Короткий огляд (реферат): Ускладнення карієсу є основною причиною ранньої втрати зубів. Ефективність консервативного лікування періодонтитів досить низька. Для підвищення якості антибактеріальної обробки кореневих каналів застосовують методику депофорезу. Проблема підвищення ефективності лікування хронічного періодонтиту є актуальною і потрібне подальше вивчення можливостей оптимального застосування з цією метою депофорезу з урахуванням стану вегетативної нервової системи пацієнтів. Мета. Визначити ефективність депофорезу гідроксиду міді-кальцію при лікування хворих на хронічний періодонтит із переважанням парасимпатичної нервової системи в найближчі терміни спостережень. Матеріал і методи. Клінічні дослідження проведені на групі з 60 хворих на хронічний періодонтит з переважанням парасимпатичної нервової системи. Лікування хворих на хронічний періодонтит проводили згідно з протоколами лікування, затверджених МОЗ України (2005). Пацієнтам із хронічним періодонтитом призначали депофорез за методом Кнаппвоста. Проводили пломбування кореневого каналу та постійне пломбування каріозної порожнини композиційним матеріалом. Ефективність лікування оцінювали на підставі клінічних і рентгенологічних даних безпосередньо після проведеного лікування: найближчі результати та через рік. Результати. За даною методикою проведено лікування 60 зубів із хронічним періодонтитом. У більшості випадків 56 (93,33 %) зубів не відзначено явищ загострення процесу після лікування. Рентгенологічне обстеження свідчило про тенденцію до відновлення кісткової тканини в періапікальних вогнищах у 57 пацієнтів (95,0 %). Порівняння вогнищ деструкції до лікування та після проведеного лікування показало їх зменшення у 53 (83,33 %) пацієнтів. Висновки. Отримані результати дозволяють стверджувати про високу ефективність проведеного лікування з використанням депофорезу хворих на хронічний періодонтит із переважанням парасимпатичної нервової системи. Ключові слова: хронічний періодонтит, депофорез за методом Кнаппвоста, результати лікування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4255
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bumv_2017_21_1_5.pdf813 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.