Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4185
Назва: Віддалені результати лікування хворих на генералізований пародонтит з проявами психоемоційного стресу
Автори: Кононова, О. В.
Ключові слова: генералізований пародонтит, пацієнти з проявами психоемоційного стресу, медикаментозна премедикація комплексом адреноблокаторів, віддалені терміни спостереження.
Дата публікації: 2019
Видавництво: Віддалені результати лікування хворих на генералізований пародонтит з проявами психоемоційного стресу / О. В. Кононова // Новини стоматології. - 2019. - № 2. - С. 6-10.
Короткий огляд (реферат): Мета: Визначення віддалених результатів клінічної ефективності застосування запропонованого комплексу адреноблокаторів у комплексному лікуванні хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу в разі наявності у них психоемоційного стресу. Методи: Для дослідження відібрали 50 хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу з наявністю у них психоемоційного стресу. Медикаментозне лікування проводили з використанням запропонованої премедикації комплексом адреноблокаторів. Провели комплексне обстеження стану тканин пародонту пацієнтів до лікування і у віддалені (6, 12 місяців) терміни після лікування. Для оцінки клінічної ефективності лікування використовували пробу Шиллера–Писарєва (1962), індекс ПМА C. Parma (1961), гігієнічний індекс OHI-S (1978), індекс РВІ (H.R. Mühlemann, S. Son, 1971), пародонтальний індекс ПІ (A.L. Russel, 1956). Рівень психологічного стресу оцінювали за допомогою опитувальників DASS-21 і Спілбергера-Ханіна. Результати: Встановлено, що включення запропонованої премедикації комплексом адреноблокаторів у комплексну терапію хворих на генералізований пародонтит хронічного перебігу з проявами психоемоційного стресу дозволяє ефективно пригнітити дистрофічно-запальний процес у тканинах пародонту у віддалені терміни спостереження. Це підтверджує зниження індексів ПМА, OHI-S, РВІ, ПІ в найближчі та віддалені терміни спостереження. Висновки: Застосування запропонованої премедикації комплексом адреноблокаторів дозволяє підвищити ефективність лікування хворих на генералізований пародонтит з проявами психоемоційного стресу у віддалені терміни спостереження. Ключові слова: генералізований пародонтит, пацієнти з проявами психоемоційного стресу, медикаментозна премедикація комплексом адреноблокаторів, віддалені терміни спостереження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4185
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ns_2019_2_4.pdf186,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.