Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4177
Назва: Предиктори ризику ускладнень пародонтальної хірургії
Автори: Григ, Н. І.
Сідельников, П. В.
Ключові слова: альвеоліт, слина, зішкріб зі слизової оболонки язика, лікарська форма Флупетсаль.
Дата публікації: 2012
Видавництво: Предиктори ризику ускладнень пародонтальної хірургії / Н. І. Григ, П. В. Сідельников // Новини стоматології. - 2013. - № 4. - С. 26-30 .
Короткий огляд (реферат): Мета: Дослідити вплив Флуренізиду на лямблії порожнини рота методом цитолюмінесцентного аналізу у хворих на альвеоліт, оцінити ефективність застосування композиції Флупетсаль на основі Флуренізиду. Методи: Обстежили 30 хворих на альвеоліт із супутнім лямбліозом, підтвердженим копрологічними дослідженнями, яких лікували із використанням Флупетсалю. Провели поляризовану мікроскопію змішаної слини та зішкрібу зі слизової оболонки язика, для визначення цитолітичного ефекту — серію дослідів in vitro. Результати: У хворих на альвеоліт використання Флупетсалю призводило до флуоресценції цист лямблій. Проявлявся цитолітичний ефект Флупетсалю щодо найпростіших одноклітинних паразитів — лямблій, що підтвердили мікроскопічні дослідження у поляризованому світлі. Висновки: Флуренізид, як структура з рідкокристалічними властивостями, сприяє підвищенню точності мікроскопічного аналізу матеріалу з порожнини рота на наявність лямбліозної інвазії та діє цитолітично, що можна використати при вирішенні низки теоретичних та практичних завдань у паразитології та стоматології. Ключові слова: альвеоліт, слина, зішкріб зі слизової оболонки язика, лікарська форма Флупетсаль.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4177
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ns_2013_4_7.pdf2,88 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.