Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4152
Назва: Фармакологічна композиція місцевої дії для корекції тканинної гіпоксії при комплексному лікуванні хворих на генералізований пародонтит (експериментальне дослідження)
Автори: Воловик, І. А.
Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, препарати, фармакологічна композиція, гіпоксія, експеримент.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Фармакологічна композиція місцевої дії для корекції тканинної гіпоксії при комплексному лікуванні хворих на генералізований пародонтит (експериментальне дослідження) / І. А. Воловик // Современная стоматология. - 2016. - № 5. - С. 86-89.
Короткий огляд (реферат): Мета: розробити та експериментально обґрунтувати вибір фармакологічної композиції місцевої дії для корекції тканинної гіпоксії при комплексному лікуванні хворих на генералізований пародонтит. Методи. Для проведення дослідження та вирішення поставлених завдань були використані наступні препарати: Метронідазол (5 мг/мл), Хлоргексидин-КР (0,05 % р-н), Цитофлавін® (в ампулах). Експериментальне дослідження проводили на культурі епітеліальних клітин лінії HeLa з використанням МТТ-тесту. Результати. При внесенні в середовище інкубації епітеліальних клітин Метронідазолу (2,5 мг/мл) та Хлоргексидину (0,025 %) кількість живих клітин становить усього 15 і 4 % порівняно з контролем, при інкубації протягом 5 та 20-ти хвилин відповідно. Цитофлавін не викликає загибель клітин. Фармакологічна композиція в умовах експериментальної гіпоксії демонструє збільшення кількості живих клітин на 12 і 25 % при часовій експозиції 5 та 10 хвилин відповідно в порівнянні з контроль-гіпоксією. Висновок. Установлено, що за умов створення кобальт-індукованої гіпоксії на епітеліальні клітини, розроблена фармакологічна композиція має значні антигіпоксичні властивості. Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, препарати, фармакологічна композиція, гіпоксія, експеримент.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4152
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ss_2016_5_21.pdf857,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.