Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4130
Назва: Застосування медикаментозної композиції для профілактики ускладнень на етапах імплантації в пацієнтів похилого віку
Автори: Борисенко, А. В.
Ліновицька, О. В.
Столяр, В. Г.
Ключові слова: імплантати, пацієнти похилого віку, гігієнічний стан порожнини рота, профілактика ускладнень після імплантації, антисептичні засоби.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Застосування медикаментозної композиції для профілактики ускладнень на етапах імплантації в пацієнтів похилого віку / А. В. Борисенко, О. В. Ліновицька, В. Г. Столяр // Современная стоматология. - 2014. - № 3. - С. 86-90.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Успіх дентальної імплантації залежить від дотримання пацієнтом раціональної гігієни порожнини рота. Із цією метою авторами запропонована оригінальна медикаментозна композиція з рослинних інгредієнтів. У статті наводиться порівняльне дослідження ефективності запропонованої лікарської композиції в пацієнтів похилого віку з імплантатами. Мета дослідження: провести порівняльне дослідження застосування різних схем антисептичної гігієнічної обробки порожнини рота в пацієнтів похилого віку до й після імплантації. Методи дослідження. Дослідження проведено у групі із 35-ти пацієнтів похилого віку з імплантатами. Їм були проведені комплексне обстеження та індексна оцінка гігієнічного стану порожнини рота залежно від використання антисептичного засобу. Для оцінки гігієнічного стану порожнини рота використовували індекс гігієни імплантатів, пробу Шиллєра-Пісарєва, індекс ПМА, індекс Вінкеля для галітозу. Результати. Отримані результати комплексного обстеження пацієнтів з імплантатами показали високу ефективність використання запропонованої композиції лікарських рослин для підтримання належного гігієнічного стану порожнини рота на всіх етапах імплантації та у віддалені строки спостереження порівняно із загальноприйнятими засобами. Висновки. Запропонована медикаментозна композиція з лікарських рослин є ефективним протизапальним гігієнічним засобом і рекомендується для використання в пацієнтів похилого віку з імплантатами. Ключові слова: імплантати, пацієнти похилого віку, гігієнічний стан порожнини рота, профілактика ускладнень після імплантації, антисептичні засоби.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4130
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ss_2014_3_18.pdf131,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.