Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4093
Назва: Bизначення стану ендодонтично лікованих зубів у мешканців м. Києва
Автори: Борисенко, А. В.
Савичук, А. О.
Ключові слова: ендодонтичне лікування, реставрація, віддалені результати.
Дата публікації: 2013
Видавництво: Bизначення стану ендодонтично лікованих зубів у мешканців м. Києва / А. В. Борисенко, А. О. Савичук // Современная стоматология. - 2013. - № 5. - С. 11-15.
Короткий огляд (реферат): Мета: визначення стану ендодонтично лікованих зубів у мешканців м. Києва у віддалені строки спостереження. Методи. У роботі використані епідеміологічні, статистичні дані для обробки амбулаторних карт і клінічні методи досліджен- ня. Стан ендодонтично лікованих зубів у 130-ти пацієнтів оцінювали за допомогою критеріїв USPHS. Результати та висновки. У статті представлені результати вивчення стану ендодонтично лікованих зубів на основі вивчення 150 амбулаторних карточок та огляду 130-ти пацієнтів. Показано, що через п’ять років після проведення ендодонтичного ліку- вання лише в 6,67 % випадків реставрації зберігали відповідну форму та колір. Отримані дані свідчать про вкрай незадовіль- ний стан реставрацій ендодонтично лікованих зубів. Ключові слова: ендодонтичне лікування, реставрація, віддалені результати.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4093
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ss_2013_5_3.pdf98,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.