Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4033
Назва: Концепція смерті мозку: морально-етичні аспекти
Автори: Свінціцький, І. А.
Кривопустов, О. С.
Черкасов, В. Г.
Ключові слова: смерть мозку
критерії
етика
трансплантологія
законодавство
Дата публікації: 2009
Видавництво: Національний медичний університет імені О.О. Богомольця
Бібліографічний опис: Свінціцький І.А., Кривопустов О.С., Черкасов В.Г. Концепція смерті мозку: морально-етичні аспекти. Науковий вісник Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. 2009. № 3. С. 164–169.
Короткий огляд (реферат): Розвиток медицини і науково-технічний прогрес призвели до перегляду ставлення людини до смерті. Більшість із порушених етичних проблем виявилися безпосередньо пов'язані з визначенням і критеріями смерті, а також із розробленням тестів, що дозволяють встановити її факт. Історія концепції смерті мозку - від опису окремого клінічного випадку «позамежної коми» до появи і нормативно-правового закріплення принципово нового критерію, є однією з найважливіших подій сучасної культури. Саме у руслі розвитку критерію і концепції смерті мозку, в проблемному просторі біоетики зароджується нове поняття смерті як єдиного, змістовного процесу старіння, вмирання і припинення існування людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4033
ISSN: 1998-3719
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
НВНМУ_2009_3_164-169.pdf146,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.