Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4031
Назва: Морально-етичні і правові аспекти збереження лікарської таємниці у сучасних умовах
Автори: Свінціцький, І. А.
Ключові слова: лікарська таємниця
конфіденційність
медична етика
законодавство
Дата публікації: 2009
Видавництво: Національний медичний університет імені О.О. Богомольця
Бібліографічний опис: Свінціцький І.А. Морально-етичні і правові аспекти збереження лікарської таємниці у сучасних умовах. Український науково-медичний молодіжний журнал. 2009. № 2. С. 81–85.
Короткий огляд (реферат): В епоху глобальних соціально-економічних змін, необмеженого доступу населення до джерел інформації збереженню лікарської таємниці відводиться особлива роль. Ц]. Це одне із фундаментальних деонтологічних понять, в якому проявляється діалектичне співвідношення особистого і суспільного, а точніше — ставлення лікаря до інтересів хворого та інтересів суспільства. Медична таємниця й сьогодні залишається невирішеною проблемою. Вона з'явилася одночасно з професією лікаря, і, хоча ставлення суспільства до неї в різні епохи змінювалося, практично всі великі лікарі, гуманісти і філософи вважали її дотримання одним з непорушних принципів лікарської діяльності. Питання про лікарську таємницю та її збереження у різних клінічних ситуаціях є надзвичайно актуальним у світлі сучасних морально-етичних поглядів. Сьогодні умови та спосіб збереження лікарської таємниці змінилися і тому зведення її у ранг юридичної норми є визнанням величезної соціальної цінності цього поняття медичної етики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/4031
ISSN: 2311-6951 (Print)
1996-353X (Online)
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
УНММЖ_2009_2_81-85.pdf320,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.