Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3969
Назва: Обґрунтування використання нового засобу місцевої дії в комплексному лікуванні генералізованого пародонтиту (експериментальне дослідження, частина 2)
Автори: Борисенко, А. В.
Воловик, І. А.
Кучмеровська, Т. М.
Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, гіпоксія, препарати, фармакологічна композиція, експеримент.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сучасна стоматологія, №3/2016, С. 32-35.
Короткий огляд (реферат): Мета: обґрунтувати вибір фармакологічної композиції місцевої дії для комплексного лікування хворих на генералізований пародонтит в умовах експериментальної гіпоксії. Методи. Для проведення експериментального дослідження була використана фармакологічна композиція. У клітинах індукували гіпоксію хлоридом кобальту в кінцевій концентрації 250 мкмоль/л та культивували протягом 12 та 24 год. Антигіпоксичну дію фармакологічної композиції оцінювали на культурі клітин HeLa з використанням МТТ-тесту. Результати. На клітинній лінії HeLa хлорид кобальту викликав стан гіпоксії за тривалості дії 12 і 24 год. та при концентрації понад 250 мкмоль/л. У цих умовах розроблена фармакологічна композиція демонструє збільшення кількості живих клітин в обидва строки часу експозиції аплікації. При 24-годинних умовах гіпоксії та часі експозиції аплікації 5 хв. кількість живих клітин збільшилась на 12 %, а при 10 хв. – на 25 %. Дані свідчать про значну антигіпоксичну ефективність фармакологічної композиції за умов гіпоксії. Висновок. Обґрунтовано вибір фармакологічної композиції місцевої дії для комплексного лікування хворих на генералізований пародонтит, яка має антигіпоксичну властивість в умовах гіпоксії в експерименті. Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, гіпоксія, препарати, фармакологічна композиція, експеримент.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3969
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
+SS03_2016_БорисенкоВоловик.pdf261,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.