Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3966
Назва: Обґрунтування використання нового засобу місцевої дії в комплексному лікуванні генералізованого пародонтиту
Автори: Борисенко, А. В.
Воловик, І. А.
Кучмеровська, Т. М.
Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, препарати, фармакологічна композиція, експеримент.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сучасна стоматологія, №2/2016, С. 116-119.
Короткий огляд (реферат): Мета: розробити та експериментально обґрунтувати вибір фармакологічної композиції місцевої дії для лікування хворих на генералізований пародонтит. Методи. Для проведення експериментального дослідження була використана фармакологічна композиція із протимікробними, протипротозойними та антигіпоксичними властивостями. Цитотоксичну або цитопротекторну дію досліджуваних препаратів оцінювали на культурі клітин епітеліального походження з використанням МТТ-тесту. Результати. При внесенні в середовище інкубації епітеліальних клітин протимікробного та протипротозойного препаратів кількість живих клітин становить менше 15 % порівняно з контролем, що свідчить про значну цитотоксичну дію даних препаратів. При дослідженні впливу антигіпоксичного препарату в аналогічних умовах і в різних концентраціях виявлено виражену цитопротекторну дію. Установлено оптимальні співвідношення препаратів у розробленій фармакологічній композиції, при яких визначено їх ефективну сумісну дію на епітеліальні клітини в експерименті. Висновок. Отримана фармакологічна композиція локальної дії не чинить цитотоксичної дії на життєздатність епітеліальних клітин. Ключові слова: генералізований пародонтит, життєздатність епітеліальних клітин, препарати, фармакологічна композиція, експеримент.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3966
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
+SS02_2016_БорисенкоВоловик.pdf549,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.