Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3864
Назва: Роль мікробіома в розвитку онкологічної патології
Автори: Широбоков, В. П.
Янковський, Д. С.
Димент, Г. С.
Ключові слова: мікробіом, дисбіоз, імунітет, канцерогенез, онкологічні захворювання, колоректальний рак, мікробіота, метаболіти, канцерогени, токсини, запалення, імунотерапія, пробіотики.
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Огляд присвячено аналізу сучасних уявлень про природну мікробіоту людини (мікробіом) як ключову детермінанту, відповідальну як за підтримання здоров’я, так і за розвиток широкого спектру захворювань, зокрема раку. Останніми роками отримано багато переконливих доказів величезного потенціалу дії мікробіома на різні процеси функціонування організму людини. Ґрунтуючись на цих даних, фахівці розглядають мікробіом як додатковий орган людини, який, беручи активну участь у травленні, керуванні метаболічними процесами, забезпеченні цілісності епітеліального бар’єра, зміцненні імунної системи та виконуючи низку інших фізіологічних функцій, оптимізує умови для нормальної життєдіяльності організму людини загалом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3864
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри мікробіології та паразитології з основами імунології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
06-Shyrobokov.pdf183,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.