Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3594
Назва: Узагальнення результатів удосконалення диференційованих підходів до лікування поєднаної патології органів травлення в дітей.
Автори: Борисенко, М. І.
Ключові слова: хронічний гастродуоденіт
імуномодуляція
клітинний імунітет
гуморальний імунітет
місцевий імунітет
слизова оболонка
шлунок
дванадцятипала кишка
підшлункова залоза
Дата публікації: 2016
Видавництво: Здоровье ребенка
Бібліографічний опис: Борисенко, М. І. (2016). Узагальнення результатів удосконалення диференційованих підходів до лікування поєднаної патології органів травлення в дітей. Здоровье ребенка, (3), 40-44.
Серія/номер: Здоровье ребенка;№3(71)
Короткий огляд (реферат): Резюме. У статті подані узагальнені результати багаторічного удосконалення диференційованих підхо- дів до лікування хронічної патології гастродуоденальної зони, що поєднується з патологією інших органів травлення. Під спостереженням перебувало 1386 дітей із патологією органів травлення віком від 7 до 15 років. Обстеження хворих було комплексним і включало клінічні, лабораторні та інструментальні мето- ди. У 100 % хворих були діагностовані хронічні захворювання гастродуоденальної зони (у 982 — хронічний гастродуоденіт, 268 — хронічний гастрит, 136 — хронічний дуоденіт). Комплексне обстеження хворих виявило патологічні зміни в інших органах травлення: у 94,7 % діагностовано захворювання біліарної системи, у 43,6 % — підшлункової залози, у 38,1 % — товстої кишки, у 79,17 % — дисбіоз кишечника. У статті викладено диференційовані підходи до лікування поєднаної патології органів травлення залежно від стану слизової оболонки верхніх відділів харчового каналу, кислотоутворюючої функції шлунка, підшлункової залози, жовчовивідних шляхів і кишечника. При поєднаній патології гастродуоденальної ділянки та підшлункової залози було ефективним викорис- тання ферментного препарату Пангрол® 10000.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3594
ISSN: 2224-0551
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Борисенко 1.pdf989,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.