Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3584
Назва: Цетиризин — ефективний і безпечний антигістамінний препарат (огляд літератури, результати клінічних досліджень)
Автори: Марушко, Ю. В.
Московенко, О. Д.
Галушко, Б. Л.
Ключові слова: цетиризин
антигістамінні препарати
алергія
H1%рецептори
алергічний риніт
кропив'янка
Дата публікації: 2021
Видавництво: Сучасна педіатрія. Україна
Бібліографічний опис: Marushko YuV, Moskovenko OD, Halushko BL. (2021). Cetirizine is an effective and safe antihistamine (literature review, results of clinical researches). Modern Pediatrics. Ukraine. 8(120): 55 61. doi 10.15574/SP.2021.120.55.
Серія/номер: Сучасна педіатрія. Україна;№8(120)
Короткий огляд (реферат): Щорічне зростання кількості алергічних захворювань серед дітей та дорослих обумовлює пошук безпечних і ефективних засобів лікування алергії. На сьогодні цетиризин — один із найбільш вивчених антигістамінних препаратів другого покоління, який є «золотим стандартом» симптоматичного лікування алергії. Він швидко полегшує симптоми алергії, вступаючи в конкурентну блокаду з гістаміном, вже за 20 хвилин після застосування за рахунок високої селективності до Н1%рецепторів. Найефективнішим є використання препарату при алергічних проявах: чхання, ринорея, сльозотеча, висипання на шкірі. Однією з основних переваг цетиризину є високий рівень безпечності, що дає змогу застосовувати препарат у педіатричній практиці, починаючи з 6%місячного віку, а численні дослідження підтверджують це. Автори заявляють про відсутність конфлікту інтересів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3584
ISSN: 2663-7553
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри педіатрії післядипломної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Московенко 8.pdf95,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.