Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3513
Назва: Ураження опорно-рухового апарату у хворих на цукровий діабет
Автори: Свінціцький, А. С.
Ключові слова: цукровий діабет
ураження опорно-рухового апарату
Дата публікації: 2015
Видавництво: ВД "Здоров’я України"
Бібліографічний опис: Свінціцький А.С. Ураження опорно-рухового апарату у хворих на цукровий діабет. Здоров’я України. Тематичний номер "Діабетологія. Тиреоїдологія. Метаболічні розлади". 2015. № 2. С. 36–37, 39.
Короткий огляд (реферат): Ендокринна система досить складно впливає на структуру і функції кістково-м’язових тканин, оскільки як недостатня, так і надмірна продукція різних гормонів призводить до розвитку патологічних змін у кістках, суглобах і м’язах. Часто у клінічній картині ендокринного захворювання симптоми ураження опорно-рухового апарату виступають на передній план. У цій ситуації важливо вчасно розпізнати вторинний характер остеопатії або артропатії, адже адекватна корекція ендокринної патології, як правило, призводить до зворотного розвитку цих змін. Найчастіше ураження кістково-суглобової системи спостерігають у хворих на ЦД, гіпо- і гіпертиреоз, гіперпаратиреоз, акромегалію, синдром Кушинга.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/3513
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри внутрішніх хвороб стоматологічного факультету

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗУ-ДТМ_2015_3_36-39.pdf404,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.