Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2623
Назва: Роль учителя у становленні ґендерної ідентифікації підлітків
Автори: Городнова, Н. М.
Дата публікації: гру-2003
Видавництво: Київ, ПЦ "Фоліант", 2003
Бібліографічний опис: Всеукраїнська науково-практична конференція "Гендер: реалії та перспективи в Українському суспільстві", 11-13грудня 2003 р.
Короткий огляд (реферат): Важливим механізмом соціалізації є ідентифікація. Ідентифікація – це засвоєння норм і форм поведінки, людських відносин, що характерні для оточення індивіда – людей, батьків, учителів, однолітків. Дитина в процесі соціалізації ідентифікує себе з іншими людьми, переймає їхні погляди і накопичений життєвий досвід. Завдяки ідентифікації індивід набуває різних форм соціальної і статеворольової поведінки. Ґендерна ідентифікація пов’язана з такими поняттями, як статеві ролі, статева ідентичність, статева самосвідомість, статеворольова поведінка тощо. Проблему формування індивідом себе як особистості певної статі впродовж тривалого часу психолого-педагогічна наука обминала, а шкільна система освіти, явно механічно розуміючи тезу «рівності статей», уніфікувала навчально-виховний процес, старанно не помічаючи такої органічно властивої дитині риси, як стать. Всі виховні заходи планувалися як поза статеві, скеровані на таку собі неіснуючу абстрактну персону. Відголосок такого підходу до виховання майбутніх жінок і чоловіків ми відчуваємо ще й тепер.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2623
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри загальної і медичної психології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роль учителя у становленні ґендерної ідентифікації підлітків.pdf484,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.