Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2595
Назва: Біодезінфекція – сучасний спосіб запобігання поширеності хвороботливих мікроорганізмів
Автори: Понятовський, В. А.
Широбоков, В. П.
Гринзовський, А. М.
Лясковський, Т. М.
Дата публікації: бер-2020
Видавництво: НМУ імені О.О.Богомольця
Бібліографічний опис: Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життєдіяльності людини (Збірка тез науково-практичної конференції з міжнародною участю) 11 березня 2020 р.
Короткий огляд (реферат): В даний час проблема інфекційної патології, розвиток якої пов'язаний з наданням медичної допомоги є вкрай гострою і актуальною, та є однією з основних проблем охорони здоров'я. Внутрішньо-лікарняні інфекції вражають в середньому до 15% госпіталізованих пацієнтів. Поверхні меблів, стін та медичний інструментарій в лікарні часто бувають забруднені збудниками, що стійкі до лікарських засобів, та не повністю усуваються звичайними санітарними засобами. В даний час для боротьби з внутрішньо-лікарняними інфекціями в основному застосовують спосіб хімічної дезінфекції. Для цього використовують широкий арсенал хімічних активно діючих речовин. Окрім значного впливу на навколишнє середовище, хімічні дезінфікуючі засоби можуть також сприяти селекції стійких до дезінфікуючих засобів та антибіотиків мікроорганізмів з формуванням внутрішньо-лікарняних ековарів. Застосування хімічних дезінфектантів нерідко має ряд обмежень, що пов’язано насамперед з неможливістю регулярного звільнення приміщень від пацієнтів, насиченістю цих відділень великою кількістю складної медичної апаратури, що постійно проводять моніторинг за життєво-важливими функціями організму пацієнтів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2595
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.