Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2547
Назва: Гайк Хачатурович Шахбазян — організатор санітарно-гігієнічної справи, науковець, педагог, палкий патріот України (до 125-рiччя від дня народження)
Автори: Яворовський, Олександр Петрович
Шкурко, Георгій Анатолійович
Чайка, Юрій Геннадійович
Ключові слова: історія медицини, гігієна праці, професійне здоров’я, виробничий мікроклімат
Дата публікації: 2021
Видавництво: № 2 2021 Environment & Health 7
Короткий огляд (реферат): Досліджено творчий шлях професора Гайка Хачатуровича Шахбазяна, етапи становлення та розвитку його особистості від практичного санітарного лікаря до наукового співробітни ка, директора інституту та завідувача кафед ри, а також експерта ВООЗ та члена-корес пондента АМН СРСР. Проаналізовано вклад науковця у фізіологію та гігієну праці, ма у науковий напрямок, заснований профе сором Шахбазяном – гігієну виробничого мікроклімату. Вивчено етапи роботи вченого та педагога у Київському науково-дослідному інституті гігієни праці та професійних захворювань і на кафедрі гігієни праці та професійних захворювань Київського медичного інституту ім. О.О. Богомольця. Проаналізовано монографії, підручники, методичні посібники, лекції вченого та його громадську діяльність. Славні традиції наукової школи професора Шахбазяна продовжи ли його численні учні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2547
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.