Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2007
Назва: Охорона здоров’я та права людини у практиці Конституційного суду України
Автори: Демченко, І. С.
Ключові слова: система охорони здоров'я
медична допомога
соціальні права
Конституційний суд України
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Демченко І.С. Охорона здоров’я та права людини у практиці Конституційного суду України. Часопис Київського університету права. 2017. №2. С. 52-59.
Короткий огляд (реферат): У даній статті досліджується практика Конституційного суду України щодо питань охорони здоров’я та прав людини. Розглядаються справи що стосуються функціонування національної системи охорони здоров’я та регламентації соціальних прав людини загалом та ті, що стосуються індивідуальних прав у сфері охорони здоров’я, зокрема. Аналізуються питання фінансування національної системи охорони здоров’я, а саме: безоплатність, механізми фінансування та принцип фінансування охорони здоров’я в залежності від наявних ресурсів. Щодо індивідуальних прав людини у сфері охорони здоров’я розглядаються справи щодо права на доступ до інформації про стан здоров’я та конфіденційності медичної інформації та щодо госпіталізації недієздатних осіб до психіатричного закладу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chkup_2017_2_13
http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2007
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
DemchenkoOkhoronazdorovyaupraktitsikonstututsiinogosuduukraini.pdf390,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.