Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2003
Назва: Нормативно-правове регулювання обов’язкової вакцинації: аргументи «за» та «проти»
Автори: Демченко, І. С.
Дубицька, Н. Т.
Ключові слова: вакцинація
охорона здоров'я
громадське здоров'я
відповідальність
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Демченко І.С, Дубицька Н.Т. Нормативно-правове регулювання обов’язкової вакцинації: аргументи «за» та «проти». Часопис Київського університету права. 2017. № 4. С. 133-138.
Короткий огляд (реферат): Демченко І. С., Дубицька Н. Т. Нормативно-правове регулювання обов’язкової вакцинації: аргументи «за» та «проти». У даній статті розглядається проблематика обов’язкової вакцинації та її нормативно-правового регулювання. Висвітлюються теоретичні аспекти, положення міжнародних договорів, практика Європейського суду з прав людини та положення вітчизняного законодавства України. Основним аргументом на користь обов’язкової вакцинації приводиться необхідність захисту громадського здоров’я. Попри очевидні позитивні кроки на шляху до реформування системи охорони здоров’я, в цій сфері є ще чимало законодавчих колізій та проблем для забезпечення права людини на якісну профілактичну вакцинаційну діяльність, на безпеку і недоторканність життя й здоров’я Ключові слова: вакцинація, охорона здоров’я, громадське здоров’я, відмова від вакцинації, відповідальність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/Chkup_2017_4_31.
http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/2003
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
DemchenkoDubitskaNormativnopravoveregulyuvannyaobovyazkovoivaktsinatsii.pdf204,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.