Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1999
Назва: Аналіз повторних судово-медичних експертиз у випадках ексгумацій
Автори: Плетенецька, А. О.
Зарицький, Г. А.
Легедза, А. В.
Рюміна, І. О.
Полив'яний, В. М.
Ключові слова: судово-медична експертиза
висновок експерта
ексгумація
Дата публікації: 16-кві-2020
Видавництво: Proceedings of the 3rd International Scientific and Practical Conference «Scientific Horizon in the Context of Social Crises» (April 16-18, 2020). Tokyo, Japan: Otsuki Press, 2020. 296 p.
Короткий огляд (реферат): Ексгумація трупа (ст. 239 КПК України) - це слідча (розшукова) дія, що полягає у вийманні трупа з відомого місця поховання в землі чи в іншому місці з метою його огляду та судово-медичного дослідження. Як вказують науковці, що вивчали питання ексгумації та подальшої судово-медичної експертизи трупа, незалежно від джерела ініціативи, ексгумації проводилися з таких причин: по скаргам родичів померлих у зв'язку з підозрою на насильницьку смерть або неправильне лікування; в зв'язку з похованням трупів без судово-медичного або патологоанатомічного дослідження або при наявності протоколів патологоанатомічного дослідження; в зв'язку з недостатнім (неповноцінним) описом особливостей трупа і ушкоджень при первинній судово-медичній експертизі (дослідженні); з метою впізнання трупа; в зв'язку з протиріччями між висновками експертів і матеріалами справи. Не зважаючи на наявність чіткого алгоритму дослідження трупу, при призначенні повторних судово- медичних експертиз ексгумація трупу дозволяє встановити ушкодження, які раніше не були описані експертами при проведенні первинної експертизи. У таких випадках для слідчо-судових органів відкриваються нові можливості щодо розслідування та розкриття злочинів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1999
ISBN: 978-4-272-00922-0
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020.04.16-18.pdf5,74 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.