Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1998
Назва: Аналіз помилок при проведенні судово-медичних експертиз: причини та наслідки
Автори: Плетенецька, А. О.
Легедза, А. В.
Рюміна, І. О.
Полив'яний, В. М.
Ключові слова: судово-медична експертиза
висновок експерта
помилка
Дата публікації: 16-лют-2020
Видавництво: Proceedings of the 2nd International Scientific and Practical Conference «Challenges in Science of Nowadays» (February 16-18, 2020). Washington, USA: EnDeavours Publisher, 2020. 155 p.
Короткий огляд (реферат): Інколи судово-медичні експерти допускають помилки при проведенні експертиз, що призводить до невірно сформульованих відповідей на питання правоохоронних органі і ускладнює процес розслідування та розкриття злочинів. В таких випадках, призначаються повторні комісійні експертизи. Метою дослідження було виявлення найбільш розповсюджених експертних помилок шляхом аналізу комісійних судово-медичних експертиз, виконаних у «Головному бюро судово-медичної експертизи МОЗ України» за 2017-2018 рр. Оцінивши матеріали по двомстам випадкам повторних судово-медичних експертиз, що були проведені в Головному бюро, можна відмітити, що загальний рівень попередньо проведених експертиз у відділах експертизи трупів, потерпілих, звинувачених і у відділі комісійних експертиз свідчить про наявність експертних помилок. Великою мірою вони залежать від значного навантаження експерта та специфіки роботи, яка вимагає додержання термінів, інколи від слабкого знання нормативної документації. Для підвищення рівня експертиз слід частіше експертами підвищувати кваліфікацію, а також залучати до комісій викладачів кафедр судової медицини (експертизи).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1998
ISBN: 979-1-293-10109-3
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2020.02.16-18.pdf3,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.