Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1969
Назва: Тезиграфічні види кристалізації злоякісної онкопатології ЛОР-органів людини
Автори: Федорова, О. А.
Кашапова, Н. Р.
Паламарчук, В. В.
Ключові слова: комплексне патоморфологічно-тезиграфічне дослідження екстрактів слини
Дата публікації: 2020
Видавництво: Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. Liverpool, United Kingdom.
Короткий огляд (реферат): В статті наведено результати комплексного патоморфологічно-тезиграфічного дослідження екстрактів слини здорових осіб та пацієнтів, хворих на різноманітні види злоякісних новоутворень(ЗН). Всього було проаналізовано 67 первинних зразків тезиграм екстрактів слини, вилучених у здорових та хворих на рак (Cr) осіб, віком від 17 до 70 років та 518 окремих показових фрагментів тезиграм, а також 268 світлин тезиграм на білому та чорному тлі. Контрольну групу склало 19 здорових осіб, віком від 17 до 80 років, середній вік групи складав 43,8 р. Досліджувану групу склали 46 осіб – пацієнтів відділення онкопатології ЛОР-органів, що страждали на різні ЗН, віком від 28 до 80. Середній вік групи складав 53,8 р. Всі клінічні діагнози були підтверджені результатами гістологічного дослідження. Перше місце з них посів діагноз «не зроговілий рак гортані». При порівняльному аналізі отриманих тезиграм стало вочевидь, що при різних клінічних стадіях ЗН, формуються різні типові види кристалізації. Отже, виявилось, що тезиграфія екстракту слини є ефективною та наочною, а отже, може використовуватись для швидкої скрініг-діагностики злоякісної онкопатології, як в клінічній, так і в судово-медичній практиці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1969
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри судової медицини та медичного права



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.