Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1854
Назва: Сучасні питання діагностики та лікування бойових ушкоджень серця і магістральних судин
Автори: Колосович, І. В.
Безродний, Б. Г.
Ганоль, І. В.
Ключові слова: серце, магістральні судини, бойові ушкодження, діагностика, багаторівневий принцип надан- ня допомоги, лікування.
Дата публікації: 2019
Видавництво: Медичний форум
Серія/номер: 16;16
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено проблемі діагностики та лікування травматичних ушкоджень органів грудної клітини, зо- крема бойовим ушкодженням серця і магістральних судин. Згідно сучасній військово-медичній доктрині надання медичної допомоги здійснюється за багаторівневим принципом, в якому виділяють догоспітальний і госпітальний етапи. Догоспітальний етап має базовий рівень, що включає першу медичну та долікарську допомогу, яка в деяких випадках надається у вигляді само- і взаємодопомоги. На госпітальному етапі впродовж першої години пораненому необхідно надати першу медичну допомогу лікарем або фельдшером, а протягом 4-6 годин – кваліфіковану чи висо- коспеціалізовану допомогу. Авторами детально описано посттравматичний стресовий розлад.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/1854
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри хірургії №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Медичний форум_16_2019.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.