Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12250
Назва: Сучасний алгоритм діагностики гіперпластичних процесів ендометрія
Автори: Бенюк, В. О.
Гончаренко, В. М.
Кравченко, Ю. В.
Ганющак, А. В.
Диндар, О. А.
Ключові слова: Гіперплазія ендометрія, поліпи ендометрія, соноеластографія, міома матки, ультразвукова діагностика, гістероскопія.
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): У останні десятиліття зберігається тенденція до зростання частоти гормонозалежних захворювань і пухлин органів репродуктивної системи, в структурі яких важливе місце займають гіперпластичні процеси ендометрія. Мета дослідження - поліпшити якість діагностики гіперпластичних процесів ендометрія шляхом реалізації нових диференційно-діагностичних детермінант з застосуванням гістероскопії та еластографії. Матеріал і методи дослідження. Обстежено 162 жінки з патологією ендометрія у віці від 18 до 45 років. Діагностичний пошук проводився при використанні ультразвукового дослідження з подальшим виконанням гістерорезектоскопії або роздільного вишкрібання слизової матки та цервікального каналу. Результати дослідження та їх обговорення. Авторами показано, що впровадження соноеластографії та гістероскопії дозволяє визначити тактику і етапність ведення хворих, проводити скринінгову діагностику та диспансерне спостереження. Висновки. Транспіхвове ульразвукове дослідження має високу чутливість - 79,1%. Доповнення ультразвукового дослідження методикою соноеластографії при діагностиці гіперпластичних процесів ендометрія дозволяє підвищити діагностичну чутливість до 89,6%, а гістероскопії - до 95,5%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12250
ISSN: УДК: 618.14-002-036-08-084
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри акушерства і гінекології №3



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.