Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12005
Назва: Аналіз отруйних представників біоти як складової навчальної дисципліни «Медична біологія»
Автори: Романенко, О. В.
Гурняк, О. М.
Новосад, К. В.
Ключові слова: Заклад вищої освіти; медична біологія; освітній процес; природничий музей; рослинний світ; студентський науковий гурток.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Романенко О.В., Гурняк О.М., Новосад К.В. Аналіз отруйних представників біоти як складової навчальної дисципліни «Медична біологія» // Педагогічна освіта: теорія і практика: Збірник наукових праць / Кам'янець Подільський національний університет імені Івана Огієнка; Інститут педагогіки НАПН України [гол. ред. Бахмат Н.В.]. Вип. 35 (2−2023). – Київ: Міленіум, 2023. – C. 194-207.
Короткий огляд (реферат): Охарактеризовано медичну біологію як навчальну дисципліну, що вивчається студентами в закладах вищої освіти, акцентується увага на проявах життєдіяльності людини, на визначенні місця та ролі людини в біосфері, на особливостях взаємовідносин людини з оточуючим природним середовищем. Проілюстровано методичні прийоми для забезпечення ефективного засвоєння студентами того навчального матеріалу, що характеризує отруйних представників біоти, їх потенційний вплив на життєдіяльність людини, значення таких організмів для медицини. Проаналізовано необхідні складові навчально-методичного забезпечення з медичної біології для реалізації освітнього процесу в частині небезпечних для людини представників рослинного світу з властивостями отруйних, окреслено підходи до активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів. Висвітлено використання в організації освітнього процесу тестових завдань, спрямованих на посилення мотивації в студента до ґрунтовного оволодіння знаннями, а також корисних для проведення ним самоаналізу рівня навчальних досягнень. Розглянуто питання про можливість використання ідей музейної педагогіки в організації освітнього процесу з медичної біології, зокрема для візуалізації об’єктів, що підлягають вивченню студентами. Схарактеризовано роль студентського наукового гуртка (тематична сфера якого кореспондується з проблемними аспектами взаємовідносин людини та отруйних представників рослинного світу) в розширенні та поглибленні знань із актуальних питань медичної біології в здобувачів вищої медичної освіти та розвитку в них дослідницької компетентності. При цьому в якості одного з чинників активізації пізнавального інтересу в студентів запропоновано зосередження викладачем їхньої уваги, на тих місцевих об’єктах рослинного світу, що відомі своїм конкретним впливом на життєдіяльність людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12005
ISSN: УДК 591.145+581.192.6]:57:61
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ст. Романенко О.В., Гурняк О.М., Новосад К.В., 2023.pdf2,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.