Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12823
Назва: Інтеграція робототехніки до хірургічної практики
Інші назви: Integration of robotics into surgical practice
Автори: Білодід, В.
Ключові слова: комп’ютерні системи, алгоритми, штучний інтелект, загальна хірургія, хірургія, хірургічні процедури, роботи.
Дата публікації: 2024
Видавництво: Ukrainian Scientific Medical Youth Journal Issue 3 (149), 2024
Короткий огляд (реферат): стаття присвячена дослідженню сучасних тенденцій та практично-інтеграційних аспектів щодо застосування засад робототехніки в межах вітчизняної та міжнародної хірургічної практики. Мета статті – системний розгляд фахових праць в межах аналізу сучасних досягнень та особливостей щодо інтеграційного впровадження робототехніки у хірургічну практику. Для визначення сучасного стану досліджень з реалізації інтеграції робототехніки до хірургічної практики був проведений систематичний пошук наукових публікацій в різних базах даних, після чого інформація з обраних публікацій була систематизована та інтегрована для визначення основних тенденцій інтеграції робототехніки в хірургічну практику та здійснено синтез результатів для визначення інноваційних аспектів та викликів. В роботі проведено аналіз переваг та обмежень інтеграційного використання робототехніки в хірургічній практиці. Автори проводять оглядовий аналіз перспективних роботизованих хірургічних систем. Висновки: Отримані результати вказують на значний успіх у використанні робототехніки в хірургічній практиці. В ході аналізу було встановлено, що впровадження сучасних роботизованих систем дозволяє значно підвищити точність хірургічних втручань, що сприяє зменшенню травматизму для пацієнтів та скороченню тривалості їхнього відновлювального періоду після операції. Також виявлена тенденція, щодо зменшення інцидентів післяопераційних ускладнень, яка досягається шляхом застосування різноманітних інтеграційних алгоритмів в межах практичного застосування робототехніки в хірургічній практиці, що є ключовим показником покращення якості сучасної медичної допомоги.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.librarynmu.com/handle/123456789/12823
ISSN: UDC: 616-089:004.896 https://doi.org/10.32345/USMYJ.1(149).2024.46-57
Розташовується у зібраннях:2024 УНММЖ №3

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Інтеграція робототехніки до хірургічної практики.pdf488,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.